Un any més preparem la clàssica sortida al Pirineu per ascendir un 3.000 o proper. Enguany hem triat el Mont Valier, ens mourem entre Catalunya i l’Ariège. El cap de setmana és el del 15 i 16 de juliol.

Recorregut: dissabte sortirem des de l’aparcament de la Borda de Perosa per pujar al Refuge les Estagnous on farem nit. Enfilarem per l’Estanyet de Clavera fins arribar al Coll de la Pala de Clavera. Des d’aquí baixarem a l’Étang Long i Étang Rond i remuntarem fins el refugi on hi farem nit. Diumenge pujarem al Col de Faustin des d’on ens dirigirem primer al Mont Valier de 2.835m. Tornarem al coll i anirem a pel Mont du Petit Valier de 2.737m. Des d’aquest darrer cim encararem la tornada cap a l’Estany de Clavera fins arribar a la Borda de Perosa.

Dissabte: 10km i 1.300m de desnivell positiu. Diumenge: 11km i 800m de desnivell positiu.

Track de dissabte – Track de diumenge

Dificultat: Fàcil. Necessari tenir experiència i condició física, sobretot pel primer dia.

Hora i lloc de sortida: Dissabte a les 6:00 del matí a Pça. Catalunya (Sta. Maria d’Oló).

Informació addicional: Cal portar el material necessari per a excursions d’alta muntanya, incloent menjar (excepte el sopar i esmorzar del refugi). Es sortirà amb cotxes propis i ens agruparem en el mínim nombre possible. Es farà nit (mitja pensió) al Refuge les Estagnous amb un cost de 46,50€. Pels que no disposeu de llicència federativa es tramitarà una de temporal amb el cost de 8€. El pagament de la sortida  s’ha de fer al CC ES0421001440190100145161. Caldrà indicar nom i cognoms i si es requereix de llicència. Cal notificar l’assistència i realitzar el pagament abans del 2 de juliol. Comuniqueu-ho a centreexcursionistaolo@gmail.com.

Esperem fer una bona colla! Salut i gas!