En aquest itinerari ens endinsarem dins l’anomenada Selva Negre Catalana a la Serra de Milany, on visitarem les balmes d’en Teixidor, de Fleus, Baumassa i el Salt del Molinot. Aquestes Balmes van ser habitades des de la prehistòria fins a anys ben presents (1953).

La ruta s’inicia a l’aparcament que està just els peus del Castell de Llaés i seguim pel camí de Llaés i Teixidor passant pel costat de la riera de Tavèrnoles. Tot seguit començarem a trobar les Balmes que estan amagades dins aquesta Serra. Per tornar al punt d’inici seguirem un altre cop pel camí que hem vingut.

Tota la informació d’aquesta ruta es pot trobar a www.monteditorial.cat

DISTANCIA: 10 Km i DESNIVELL: +350m  

HORA i LLOC DE LA SORTIDA: 7:45 de la plaça Catalunya (amb cotxes propis), anirem direcció a St. Quirze de Besora, sortida 81, un cop allà agafarem la carretera BV-5227 i després de 7km arribarem a Sta. M. De Besora, a la sortida del poble agafar un camí pavimentat durant 7.7km fins arribar al peu del castell de Llaés on si troba una petita esplanada.

Cal portar esmorzar i aigua. +INFO: Per més informació trucar 636300579 (Vadoreny) i 619668063 (Montané) o enviar un correu a centreexcursionistaolo@gmail.com.

US HI ESPEREM!!

Podeu consultar el track de la ruta al wikiloc del C.E.Oló.